follow me

TAK SABAR NAK BALIK BERAYA

Salam Ramadhan.... ^__^

lama yer x maen ngn blog nie.....mlm ni rs tgerak hati nk bkak n update blog...
ok! ALHAMDULILLAH.....dengan segala ujian-Nya di bulan yang suci ni ak dpt tempuhi dgn tenang n sabar... bulan puasa ni hnya tuhan jer yg taw btapa byk yer ujian dan masalah yg datang(yg btl2 mnguji kesabaran ak)... tp bile pk da nk blk braya kt umah jiwa rs xsabar2 nk selesaikn smua n dpt blk ngn hati yang senang.... ;)
uuhhh.....lmbt yer 23hb 8 2011,jam 9.05 malam >.<

ermm....nk kongsi cite bajet bln puasa blh???
ok! klau ikut logik kn,bln puasa la kita blh nk bajet utk bjimat ckit kn? tp utk ak bln puasa la plg PAROK blanja!!hahhaha.... why??? sbb nafsu/obses tgk makanan,selendang,bj raya dll.. ;)
2 kira blnja yg di dpn mata...ada bajet blanja MAYA(duit y byk wt kuar tanpa ku sedari)!!
nk taw ape?? meh kita maen kira2 nk??!!

tiket bas                    - 45
repot L.I                    - 20
gmbr candid kelas   - 25
kuih raya 2 bekas    - 46
duit kutu^_^            - 20
tmbg teksi                 - 10
blnja mkn 1minggu  - 50
                                       216

nah! abik kau..ni dia duit blnjer MAYA yg wt kuar dlm 1 minggu....
time 1minggu ni ak cocok duit kt 4 kali taw!! licin btl la nnt kepala akaun bank ak nih...huhuhu... haiyai,2 xmasuk ag ngn blanja mknan,pkaian,selendang dll...hukhuk (!_!)
klau korg kta 200 ckit,ok ak up kpd 300 sbb ak ada wt kua 100 utk blnje minggu ni sampai blk umah nnt... mntk2 dpt la ak bjimat yer....uh,bg sape2 yg kta ni pon nk bgtaw... ok fine!! ak ni bkn yer ank org brada yg xperlu pk brape byk duit diorg da blnjer kn...(toucing) (,'')

              utk anda2 dan anda sendri..! sila bjimat yer bln puasa ni...jgn tiru mcm saya!!!hikhik >.<
yg blh tiru yer, sila dptkn duit raya banyak2 punyerrr nnt taw....!!! LIKE2...


ok....sbb ak xcited sgt nk blk braya....ak nk wish kt korg awl2 ag....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

kt bwh ni kira kad raya ak la yer utk korg smua.... ;)
    

daaaaa......SALAM LEBARAN >.<

4 comments:

cIk PikA said...

aah kan.. bulan pose kekadang ag byk blnje.. :) tp pika jimat pose kali ni cz ade kat umah.. hehe.. cuti 4 bulan.. :)

Kas Sha said...

cuti 4 bulan?? mak ai..!!! huhu...untung la dia ;)

princess teha:D said...

selamat hari raya:)))
teha tgglkan link..erm,,tula,memang kalau duit kan,,tak sedar da belanja byk...sedangkan kita bukan beli apa sangat pun..tak terasa,.

amna said...

saya pun dah terover doshhh berbelanja last week time g kelantan dalam rm400 gak habis T.T '' ngeee~