follow me

Anda mcari hdiah tbaik utk bf? Tip ini mungkin ada jwpnnya

1. Jersi bola sepak
Jika teman lelaki fanatik bola sepak, pancing hati si dia dengan hadiah jersi bola sepak kelab pujaannya. Lebih bermakna andai jersi yang anda hadiahkan merangkumi edisi terhad yang sukar diperoleh di pasaran. Tunggu apa lagi?
2. Telefon iPhone
Ikuti trend semasa, tidak salah untuk menghadiahkan telefon berteknologi seperti iPhone buat jejaka istimewa. Andai si dia tidak lokek membelikan anda barangan mewah, apa kata balas budinya dengan telefon pintar ini.
3. Monitor LCD kereta
Buat sedikit kejutan dengan menghadiahkan gajet berupa monitor LCD kereta. Bukan untuk dirinya saja, anda juga boleh menikmati hiburan dalam kereta bersama.
4. Sport rim
Masih lagi berkisar soal kenderaan. Sport rim terbaru dengan reka bentuk maskulin cukup untuk menambat hati si dia!
5. Tiket perlumbaan F1 Sepang
Andai masih tercari-cari hadiah berbeza untuk si dia, apa kata beli saja tiket perlumbaan Formula 1 Petronas Malaysian Grand Prix 2010 yang dijangka berlangsung di Litar Sepang pada 2 hingga 4 April ini.
6. Permainan video
Seolah keanak-anakan, majoriti lelaki sukakan permainan video. Daripada permainan video Sony PS1 hingga kepada model PSP terkini, lelaki cukup menggemari permainan video sebagai hobi waktu lapang.
7. MP3
Fenomena muzik tiada batasan. Begitu jugalah dengan teknologi muat turut lagu termasuk gajet MP3 yang boleh dijadikan sebagai hadiah istimewa buat orang tersayang. Bukan sekadar memberikan gajet muzik, lebih bermakna jika anda memuatkan sekali lagu kegemaran si dia tanda cinta!
8. Kasut futsal
Perlu bagi seorang wanita ‘mencintai’ apa yang lelaki gemari. Jika teman lelaki suka bermain futsal, kasut futsal berjenama boleh menjadi hadiah paling sesuai! Ia juga membuktikan anda memberi sokongan moral terhadap hobinya itu.
9. Set mengurut elektronik
Di pasaran, banyak peralatan mengurut elektronik diperkenalkan seperti set urut tapak kaki, pinggang dan bahu pada berpatutan. Kasihan melihat si dia keletihan selepas seharian bekerja, apa kita sambut kepulangannya dengan set mengurut ini?
10. Kejutan majlis hari jadi
Aturkan majlis hari jadi kejutan atau surprise party buat si dia. Himpunkan teman-teman rapatnya yang boleh memberikan kejutan terbesar dalam hidup. Siapa sangka, kejutan itu menambahkan lagi kemesraan anda berdua.


Hadiah yang anda beri kepada kawan/kekasih/isteri/suami anda mempunyai maksud yang tersirat...

JAM TANGAN... ... ... Tanda meningati setiap masa dan waktu.
CINCIN... ... ... ... .Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG... ... ... ... .Tanda mesra
RANTAI LEHER ... ... .Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG... ... ... ... .Tanda penghargaan dan penghormatan.
KASUT... ... ... ... ..Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN... ... .Semoga kasih berkekalan dan dekatselalu.
PAYUNG... ... ... ... .Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI... ... .Tanda cinta
BINGKAI GAMBAR... ..Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU... ... ... ... ... Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA... ... ... ... ... Tanda perkenalan dan tanda sayang
COKELAT ... ... .. semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN ... ... ... mengabadikan cinta
SEJADAH DAN ALQURAN... ... ... tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.

Satu lagi... . zaman mellinieum... .
HANDPHONE... tandanya... . kau jangan lari dariku!!!!... ... .aku kan cari kamu walau dimanapun... melainkan kalau handphone tu ditutup... ..

HADIAH PALING BERHARGA DALAM DUNIA!!
MASUK MEMINANG... ... tandanya dia serius dan betul2 seriuss..!

2 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh tips yg bagus.sis LM msh tak pandai nak pilih hadiah bila besday hubby tau.hihi

Kas Sha said...

hehe...hope tip ni dpt bg kamo idea yer 4 ur hubby ^_^